Neden Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünü Seçmeliyim? - FKM KursFKM Kurs Neden Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünü Seçmeliyim? - FKM Kurs

Neden Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünü Seçmeliyim?

Yönetim Bilişim Sistemleri; bilgi yönetimi, teknoloji ve insanı bir araya getiren akademik alanlardan biridir. Teknoloji ve bilişimin gelişmesi yeni yönetim anlayışlarının da doğmasını sağlamaktadır. Bu anlamda, yöneticilerin en iyi kararları alabilmesi ve uygulayabilmesi için doğru bilgiye ihtiyacı vardır. Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü sınıflandırılmamış bilgileri kategorize eden ve anlamlandıran, yönetim ve bilişim konusundaki yenilikleri takip eden, profesyonel ve yetkin mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Bir işletmede yöneticiler doğru ve hızlı kararlar alabilmek için bu kararları destekleyecek bazı bilgilere ihtiyaç duymaktadır. Yönetimin gereksinimini karşılayan bu bilginin bilgisayarlar aracılığıyla işlenmesi ve iletilmesi fonksiyonlarını yerine getiren sistemler “yönetim bilişim sistemleri” olarak adlandırılır. Yani bu bölümün içeriği yoğun olarak bilgisayar yazılımı, donanımı ve bilgisayar ağları gibi konulardan oluşmakla beraber günümüzün en güncel konularından e-ticaret, e-devlet, e-fatura, iş zekası uygulamaları gibi konulardan da oluşmaktadır.

YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ KİMLERE GÖRE BİR BÖLÜMDÜR? NASIL ÖZELLİKLER GEREKTİRİR?

Bilgisayar yetkinlikleri ve yönetim derslerine ilgi duyan insanlar için idealdir. Girişimci ruhların gelişmesine katkı sağla. Bilgisayar mühendisliği ve işletme derslerinin ortaklığından oluşmuş olması hem sosyal hem sayısal bir öğrenci olmanıza olanak sağlar.

Problem çözme iştahı, araştırma, pes etmeme, deneme gibi özelliklerin olması gerektirir. Her üniversitenin eğitimine göre değişkenlik gösterebilir fakat yazılım+sistem ağırlıklı bir eğitim alıyorsanız ciddi anlamda araştırmacı ve problem çözme iştahınızın olması gerekebilir.

YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ MEZUNU NE İŞ YAPAR? İŞ İMKÂNLARI NELERDİR?

YBS bölümünden mezun olanlar, bilgi teknolojileri ve işletme yönetimi alanlarında çeşitli kariyer fırsatlarına sahip olurlar. Bu kariyer fırsatları arasında bilgi sistemleri yöneticisi, veri yöneticisi, işletme analisti, işletme danışmanı, proje yöneticisi, yazılım geliştirici, veri analisti, bilgi güvenliği uzmanı, sistem mimarı ve çözüm tasarımcısı gibi pozisyonlar yer alır. Ayrıca, YBS mezunları kendiişlerini kurarak girişimci olarak da çalışabilirler. YBS bölümü mezunları, hemen her sektörde çalışabilirler. Bunlar arasında teknoloji firmaları, bankalar, sigorta şirketleri, telekomünikasyon şirketleri, sağlık hizmetleri, üretim, perakende ve hizmet sektörleri gibi sektörler yer alır.

LİSANS EĞİTİMİNDE ALINAN DERSLER VE BU DERSLERİN ANA DALI:

Yönetim ve Organizasyon (Sözel), Bilişim Sistemleri Ve Teknolojilerine Giriş (Eşit Ağırlık), Araştırma Yöntemleri (Eşit Ağırlık), Finans Muhasebesi (Sayısal), İstatistik (Sayısal), Veri Madenciliği (Eşit Ağırlık), E-iş Yönetimi (Eşit Ağırlık)