Ticarete ilginiz varsa, farklı ülkeler gezip görmek istiyorsanız ve otomatik olarak yabancı dilinize güvenip daha çok geliştirmek istiyorsanız seçmelisiniz. Aynı zamanda kendini sürekli değiştiren ve ilerleten bir bölüm olduğu için tercih edilebilir.
ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK BÖLÜMÜ MEZUNU NE İŞ YAPAR? İŞ İMKANLARI NELERDİR?
Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunları, iş hayatında Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, gibi devlet bünyesinde bulunan kuruluşlarda ve özel firmaların lojistik bölümü, pazarlama bölümü, dış ticaret gibi önde gelen bölümler olmak üzere birçok şirketin pazarlama, ihracat, ithalat, lojistik ve proje departmanlarında kendilerine yer bulabilirler.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü mezunları başlıca çalıştıkları yerler; Kamu, Özel Şirketler, Maliye Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı.
İthalat ve ihracat yapan her şirkette, havaalanlarında, nakliye firmalarında, lojistik ve kargo firmalarında çalışabilirler. İş imkanı sınır ticareti olan şehirlerde çoktur. Mezun bireyler gerekli belgeleri ve sınavları tamamladıkları takdirde akademisyenlik de yapabilirler.
ULUSLARARASI TİCARET VE LOJİSTİK BÖLÜMÜ KİMLERE GÖRE BİR BÖLÜMDÜR? NASIL ÖZELLİKLER GEREKTİRİR?
Bu bölüm hareketi seven ve sürekli sorun çözmeyi bilip isteyerek yapan aynı zamanda yabancı diline güvenen ve daha da geliştirmeye açık olan kişiler için uygun bir meslektir.
LİSANS EĞİTİMİNDE ALINAN DERSLER NELERDİR?
Uluslararası Ticaret ve lojistik bölümü öğrencileri eğitim hayatları boyunca birçok işletme ve pazarlama dersleri ile karşı karşıya geleceklerdir ve bu dersleri başarılı bir şekilde tamamlamaları istenecektir.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;
Başta olmak üzere, birçok dersten 4 yıl boyunca başarılı olmaları istenecektir. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Uluslararası Ticaret ve Lojistik Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir.
“AYRICA ÖĞRENCİLER SEÇMELİ DERSLER ALIRLAR.BU DERSLER ÜNİVERSİTELERE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİR.”