Güvenli bir finansal gelecek garantisi verir, küresel olarak çok çeşitli kariyer fırsatları sunar, farklı alanlardan ekiplerle çalışırsınız, başkalarının hayatlarını değiştirirsiniz, dünyanın farklı ülkelerine seyahat etmenizi sağlar ve dünyanın en istikrarlı kariyeri sizi bekler. Sürekli öğrenme ve öğretme becerileriniz gelişir, bilimsel buluşlara ve araştırmalara erişim sağlarsınız, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok farklı kariyer imkanı sunar ve en önemlisi eşsiz deneyimler elde edersiniz.
TIP BÖLÜMÜ MEZUNU NE İŞ YAPAR? İŞ İMKANLARI NELERDİR?
Tıp Fakültesi mezunu kişiler meslek hayatları boyunca uzman doktor olup olmamalarının bir önemi olmadan temel görevleri hastaların sağlık durumlarına daha iyi bir duruma getirerek hastanın hayatını kolaylaştırmaktır. Hasta birey için en uygun tedaviyi belirlemek ve uygulanmasını sağlamak en temel işleridir. Tıp Fakültesini başarıyla bitiren bireyler istemleri etmeleri durumunda TUS sınavına girerek uzmanlık yapmayı tercih edebilirler. Tıp Fakültesi mezunlarının uzmanlık yapabileceği örnek olarak 10 tane uzmanlık dalı aşağıda listelenmiştir.
Tıp Fakültesi mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler üniversite hastaneleri, özel hastaneler, eğitim ve araştırma hastaneleri, devlet hastaneleridir.
TIP BÖLÜMÜ KİMLERE GÖRE BİR BÖLÜMDÜR? NASIL ÖZELLİKLER GEREKTİRİR?
Doktor, doğuştan edindiği yüksek değerleri ve yeteneklerini geliştirmiş olmalı, bilimsel ve teknolojik olarak iyi donanımlı olmalı, gelişme ve yenilikleri yakından izlemeli, mesleğini ve insanları sevmeli, paylaşmayı, yardım etmeyi, ekip çalışması yapmayı bilmeli, nazik, kibar, empatik, görgülü ve yüksek mesleki etik değerlere sahip olmalı, ömür boyu her yönden tam ve üst düzeyde hizmet vermek mesleki ideali olmalı, tüm bunları gerçekleştirebilecek fiziksel ve mental bir güce sahip olmalıdır.
LİSANS EĞİTİMİNDE ALINAN DERSLER?
Tıp bölümü öğrencileri 6 yıllık eğitim hayatları boyunca tıp bilimi üzerine birçok ders ile karşı karşıya geleceklerdir. Tıp bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;
Hücre Ders Kurulu, Gelişim ve Kan Dokusu Ders Kurulu, Dahili Tıp Bilimleri, Doku Biyolojisi, Cerrahi Tıp Bilimleri, Hastalıkların Biyolojik Temeli, Dolaşım ve Solunum Sistemi, Endokrin Sistem ve Metabolizma, Kas-İskelet ve Hematopoetik Sistem, İç Hastalıkları.
Başta olmak üzere, birçok dersten 6 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Eğitim hayatlarını başarılı bir şekilde tamamlamaları durumunda diploma ve Tıp Doktoru unvanına sahip olurlar. Sayısal temelli olup içerik olarak biyoloji ağırlıklı bir bölümdür.