Yüksek empati gücüne sahip, toplumsal açıdan korunmaya muhtaç kesimlerle; çocuk ve yaşlılarla çalışmaktan, toplumsal olarak faydalı, insanlara yardımcı olabilecekleri bir meslekte kendisini geliştirmekten haz duyabilecek bireyler için ideal bir çalışma alanıdır.
SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ MEZUNU NE İŞ YAPAR? İŞ İMKANLARI NELERDİR?
Sosyal çalışmacılar toplumun hassasiyet gerektiren gruplarına ve bireylere ihtiyaçları doğrultusunda hizmet sunmak, destek olmak, refah seviyesini artırmak üzere çalışma gerçekleştirir. Aynı zamanda sosyoloji, psikoloji, toplum gelişimi, siyaset bilimi, ekonomi ve toplum gelişimi gibi sosyal konularda topluma ayak uydurmak ve uygulamak üzere çalışmalar gerçekleştirirler. Sosyal Hizmetler Bölümünden mezun olan kişiler, sosyal hizmet konusunda faaliyet gösteren tüm iş yerlerinde görev alabilir. Devlet ve özel sektörde iş imkanına sahip olan meslek mensuplarının kamuda çalışabileceği yerler; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Araştırma Kurumu, Devlet Planlama Teşkilatı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları, çocuk esirgeme kurumları, çocuk mahkemeleri, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, cezaevleri, Sosyal Sigortalar Kurumu, huzurevleri, sivil toplum kuruluşları olarak belirtilebilir. Devlet hastaneleri, sığınma evleri, özel çocuk bakım yuvaları, emekli sandığı, çocuk izlem merkezleri, engelli rehabilitasyon merkezleri, şiddet önleme ve izleme merkezleri, aile danışma merkezi, belediyeler, hastane ve sağlık ocakları, valilik ve kaymakamlıklar da sosyal hizmet uzmanlarının çalışabileceği yerlerdir
SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ KİMLERE GÖRE BİR BÖLÜMDÜR? NASIL ÖZELLİKLER GEREKİR?
Kadın, erkek, yaşlı, çocuk fark etmeksizin desteğe ihtiyaç duyan bireyleri korumak sosyal hizmetin sorumluluğu altındadır. Sosyal Hizmetler Bölümünü tercih etmek isteyen öğrencilerin toplumsal sorunlara karşı duyarlı olması, yardım ve sosyal faaliyetlerde etkili bir iletişim sağlayabilecek olması, disiplinli olması, sorumluluk bilincine sahip olması gerekir.
LİSANS EĞİTİMİNDE ALINAN DERSLER NELERDİR?