Neden Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Bölümünü Seçmeliyim? - FKM KursFKM Kurs Neden Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Bölümünü Seçmeliyim? - FKM Kurs

Neden Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Bölümünü Seçmeliyim?

  • Kendini ve diğer insanları daha iyi tanımak için,
  • İnsan psikolojisi ve düşünme sistemi ile ilgili bir alan olduğu için,
  • Kişisel gelişim ve öğrenme süreci hayat boyu devam ettiği için,
  • İnsanlara problemlerini çözme sürecinde destek olabilmek için,
  • İnsanların yeteneklerini ve ilgi alanlarını fark etmesine ve kendileri için doğru seçimler yapmalarına yardımcı olabilmek için,
  • Eleştirel düşünmeyi ve detaylı olarak olay ve durumları sorgulamayı öğrenmek için,
  • Sosyal bilimlerde araştırma yöntem ve tekniklerini öğrenmek ve insan hayatını değiştirebilecek araştırma ve
  • inceleme çalışmaları yürütebilecek bilgi ve beceriye sahip olmak için,
  • İnsanların kendileri hakkında bilmediği özelliklerini öğrenmelerine ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmak için.

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÖLÜMÜ KİMLERE GÖRE BİR BÖLÜMDÜR? NASIL ÖZELLİKLER GEREKTİRİR?

Bir psikolojik danışmanın gözlem gücü yüksek olmak, iyi bir iletişim kabiliyeti sergilemek, danışanlara karşı empati gerektiren bir tutum sergilemek, ağır duygusal durumlar karşısında dirençli olmak, stres yönetme kabiliyetine sahip olmak

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BÖLÜMÜ MEZUNU NE İŞ YAPAR? İŞ İMKÂNLARI NELERDİR?

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü, bireysel, sosyal, akademik ve mesleki gelişimleri desteklemek için danışmanlık ve rehberlik hizmetleri veren bir eğitim bilimleri dalıdır. Bu bölümde öğrenciler, psikolojik danışmanlık, sosyal danışmanlık, eğitim psikolojisi, öğrenci rehberliği ve mesleki rehberlik gibi konuları öğrenirler. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunları, okullarda, üniversitelerde, özel danışmanlık merkezlerinde, sosyal hizmetler alanında ve iş dünyasında çalışabilirler. Mezunlar, bireysel ve grup danışmanlığı, öğrenci rehberliği, eğitim danışmanlığı, kariyer danışmanlığı ve aile danışmanlığı gibi birçok farklı danışmanlık hizmeti sunabilirler.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunları, özellikle eğitim kurumlarındaki öğrencilerin kişisel, sosyal, akademik ve mesleki gelişimlerini desteklemek için çalışırlar. Bu amaçla, öğrencilerin eğitim hayatlarına uyum sağlamalarına yardımcı olurlar. Öğrencilerin sorunlarını çözmelerine ve stresle başa çıkmalarına yardımcı olurlar. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunları ayrıca, okul ve işyerlerinde performansı artırmak için de çalışabilirler. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunları, birçok farklı uzmanlık alanına sahip olabilirler.

Örneğin, mesleki rehberlik uzmanları, öğrencilere ve iş arayanlara meslek seçimi ve kariyer planlama konularında danışmanlık hizmeti verirken, aile danışmanları, aile içi iletişim, çocuk yetiştirme ve evlilik gibi konularda danışmanlık hizmeti verirler. Toplum ve bireysel sorunları ele alarak, insanların yaşamlarını daha iyi hale getirmek için çaba gösterirler. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık mezunları, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca destekleyici bir rol oynayarak, onların başarılı bir eğitim hayatı sürdürmelerine yardımcı olurlar. Ayrıca, öğrencilerin kişisel, sosyal ve akademik gelişimlerini destekleyerek, sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürmelerine katkıda bulunurlar.

LİSANS EĞİTİMİNDE ALINAN DERSLER VE BU DERSLERİN ANA DALI:

Eğitime Giriş (Sözel), İstatistiğe Giriş (Sayısal), Araştırma Yöntemleri (Eşit Ağırlık), Eğitimin Sosyal Temelleri (Sözel), Rehberlik ve Danışmanlığın Temelleri (Sözel), Eğitim Yönetimi (Sözel), Ölçme ve Değerlendirme (Eşit Ağırlık), Sınıf Yönetimi (Sözel), Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme (Eşit Ağırlık), Danışmanlıkta Tanıma ve Değerlendirmeye Giriş (Sözel), Okul Psikolojik Danışmanlığı (Sözel).