Neden İşletme Bölümünü Seçmeliyim? - FKM KursFKM Kurs Neden İşletme Bölümünü Seçmeliyim? - FKM Kurs

Neden İşletme Bölümünü Seçmeliyim?

Şirketlerin genel çalışma prensibini anlamak, küçük ve orta ölçekli bir işyeri kurabilmek ve yönetebilmek, bu işletmeleri geliştirebilmek ve büyük ölçekli işletmeleri yönetebilmek için gerekli olan pratik ve teorik her bilginin edinildiği bir bölümdür.

İŞLETME BÖLÜMÜ KİMLERE GÖRE BİR BÖLÜMDÜR? NASIL ÖZELLİKLER GEREKTİRİR?

İşletme, girişimci olmak isteyen veya yöneticilik yapmak isteyen adaylara uygun bir bölümdür. Mücadeleci olmayı, sabırlı olmayı ve her zaman analitik düşünebilmeyi gerektirir. İşletme geniş kavramları içinde barındırır. Bunlar pazarlama, finans, muhasebe, insan kaynakları, az da olsa tedarik zinciri… Bunlara uygun karakteristik özellikleriniz olmalıdır. Finans alanında ilerlemek isteyenler yüksek bir matematik ilgisi, detaycı, dikkatli olmalıdır. İnsan kaynaklarıyla devam edecekler güler yüzlü, sorumluluğu yüksek, analiz etme ve problem çözme odaklı olmalıdır. Pazarlamada ise yaratıcı, hızlı düşünebilen, analitik kararlar verirken araştırmacı bir yapı gerekmektedir.

İŞLETME BÖLÜMÜ MEZUNU NE İŞ YAPAR? İŞ İMKÂNLARI NELERDİR?

Yöneticilik, işletme mezunları için ilk akla gelen meslek… Evet işletme bölümü mezunlarının yaptıkları işlerden biri yöneticiliktir. Tabii ki mezun olur olmaz hemen bir şirkete yönetici olarak girmeniz pek beklenmese de kolaylıkla yükselip kısa zamanda yönetici pozisyonuna gelmeniz mümkündür. İşletme mezunları bir şirketin hemen her departmanında, çeşitli görevlerinde çalışabilirler: Satış, pazarlama, finans, insan kaynakları, pazarlama, yönetim, muhasebe, reklam, Ar-Ge… Kendilerini geliştirdikleri ya da geliştirmek istedikleri sektöre göre de alanlarını seçebilirler. Örneğin bankacılık, kozmetik, turizm, denetim, telekomünikasyon, vs. Tüm bunların dışında ise çeşitli sınavlara girerek mali müşavir, idari yargı hakimliği, denetmen olabilirler.

Lisans Eğitiminde Alınan Dersler ve Bu Derslerin Ana Dalı:

Davranış Bilimleri, E-Ticaret, Finansal Yönetim, Genel Matematik, Genel Muhasebe, Girişimcilik, İstatistik, İktisata Giriş, İnsan Kaynakları Yönetimi, İş Hukuku, İş Sağlığı Ve Güvenliği, İşletme, Kamu Maliyesi, Küresel Pazarlama, Makro İktisat, Maliyet Muhasebesi, Muhasebe, Örgütsel Davranış, Pazarlama Yönetimi, Ticaret Hukuku, Türk Vergi Sistemi, Vergi Hukuku, Yönetim Ve Organizasyon