Neden İktisat (Ekonomi) Bölümü Seçmeliyim ? - FKM KursFKM Kurs Neden İktisat (Ekonomi) Bölümü Seçmeliyim ? - FKM Kurs

Neden İktisat (Ekonomi) Bölümü Seçmeliyim ?

Ekonomi Bölümü dünya devletlerinin, şirketlerin, kurum ya da kuruluşların ekonomik açıdan gerçekleştirdiği işlemleri takip etmek, gözlemlemek, denetlemek ve bu işlemlerden anlamlı sonuçlar çıkartarak satış/pazarlama alanlarında verimli sonuçlar elde etmeyi sağlar. Ekonomi Bölümü, üniversite öğrencilerine temel ekonomi bilgilerini ve analiz tekniklerini öğretmeyi amaçlamaktadır. Öğrencinin temel ekonomi bilgilerini ve analiz yöntemlerini öğrenmesi , araştırma, çözümleme ve sonuçları değerlendirme yeteneklerini geliştirmesine katkıda bulunur. Analitik düşünme becerisi, matematiksel araçları kullanabilme kabiliyeti ve hayatın içinden örneklerle destekleme olanakları bu bölümü sosyal bilimler alanında farklı kılar.

İKTİSAT (EKONOMİ) BÖLÜMÜ NE İŞ YAPAR ? İŞ İMKANLARI NELERDİR ?

Ekonomi bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Bu bölümden mezun olan bireylere “Ekonomist” unvanı verilir. Ekonomi Bölümü mezunlarının özel sektörde ve kamu sektöründe görev yapabilecekleri pek çok çalışma alanı mevcuttur. Bunlar arasında ekonomi yönetimi, işyeri yöneticiliği, uzmanlık, müfettişlik, denetçilik, dış ticaret, muhasebe, pazarlama sayılabilir. Tüm sektörlerdeki firmalarda pazarlama, dış ticaret, finansman gibi farklı birimlerde yöneticilik, banka ve finans kuruluşlarında uzmanlık, tüm firmaların muhasebe ve finansman departmanlarında uzmanlık, özel sektördeki farklı istihdam alanları arasındadır. Ayrıca Merkez Bankası, Hazine, Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu gibi kamu kurumlarında uzman olarak görev alabilirler. Son yıllarda ekonomi bölümü mezunu öğrencileri BM, AB, Dünya Bankası gibi uluslararası kurumlarda istihdam edilebilmektedir. Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerde yüksek lisans-doktora ve daha sonra akademik kariyer de özellikle başarılı öğrencilerin tercih ettikleri bir alternatiftir. Gittikçe artan sayıda Ekonomi Bölümü öğrencisi ise KOSGEB veya diğer finansman kaynaklarını kullanarak mezun olduklarında kendi işlerini kurmaktadırlar.

İKTİSAT (EKONOMİ) BÖLÜMÜ KİMLERE GÖRE BİR BÖLÜMDÜR ?

Pozitif bilimlere meraklı olmak, sayılarla iyi bir bağ kurabilmek. Analitik düşünme becerisine sahip olmak ekonomi bölümünde olanların başlıca özellikleri arasındadır.

LİSANS EĞİTİMİNDE ALINAN DERSLER NELERDİR ?

Ekonomi, Makro İktisat, Mikro İktisat, Çevre Ekonomisi, Sanat ve Kültür Ekonomisi, Para ve Bankacılık, Siyaset Bilimi, Para Bilimi, İstatistik.Temel dersler olan Mikroekonomi, Makroekonomi ve Ekonometri, modelleme araçları olan Oyun Teorisi ve İleri Ekonometri ve alan dersleri olan Gelişim Ekonomisi, Eğitim Ekonomisi, Enerji Ekonomisi, Finans Ekonomisi, Sağlık Ekonomisi ve Endüstri Organizasyonu gibi derslerle tamamlanır.

“AYRICA ÖĞRENCİLER SEÇMELİ DERSLER ALIRLAR.BU DERSLER ÜNİVERSİTELERE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİR.”

 

(İktisat (ekonomi) bölümünde öğrenciler içerik olarak  hem sayısal hem sözel dersler ile karşılaşırlar fakat sayısal derslerin oranı daha fazladır. Bu bölümü tercih edecek kişinin analitik düşünme becerisi olmalı ve sayılarla arasının iyi olması gerekir.)