“Adalet”, “adil olmak”, “hakkaniyet” gibi hayatımızı derinden etkileyebilecek, dünyayı güzelleştirebilecek kelimeler “hukuk” kelimesi olmadan karşılanamayacak kelimelerdir. Hayatta her şeyi iyi yapan değerlerin başında adaletin geldiğine inanan, adil olmayan bir sistem içinde olduğunu düşünüp bunu değiştirme gücünü kendinde gören kişilerin tercih edebileceği en doğru bölüm hukuktur. Hukuk bölümünde pozitif hukukun öğretilmesinin yanında tabii hukukun varlığı ve gerçekleştirmeye çalıştığı ilkeler de öğrencilere öğretilerek, hukukun yalnız yasalardan, tüzüklerden oluşmadığı öğretilerek insana hiç tanımadığı doğru bilginin kapıları açılır, öğrencilerin o güne kadar doğru bildiği her şey sorgulatılarak yeni bir hukuk ve bu bağlamda yeni bir dünya oluşturması sağlanır. Bu sayede hukuk okuyan kişi hayalini kurduğu adil, eşitlikçi dünyayı hukuk bilgisiyle oluşturmaya çalışır, geleceğin güzelleşmesine katkı sağlar
Hukuk, bireylerin diğer bireyler ve toplumlar arasında olan ilişkileri ayarlayan ve düzenleyen kuralların toplanmış halidir.Hukuk Fakültesinin amacı, anayasada yer alan yasaların ve iş etiği çizgisinden ayrılmayacak, bireyler ve toplum arasındaki düzeni sağlayabilecek, hukuk sektörü içerisinde katkı ve fayda sağlayabilecek nitelikli insanları sektöre kazandırmaktır.
HUKUK BÖLÜMÜ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR? İŞ İMKANLARI NELERDİR?
Hukuk bölümü öğrencileri mezun olduktan sonra avukat unvanına sahip olur ancak hakim ve savcılık yapmaları için gerekli sınavlarda başarılı olmaları istenmektedir. Mezun bireyler meslek hayatları içerisinde adli hakimlik, savcılık, kaymakamlık, sayıştay denetçiliği, idari hakimlik ve daha birçok görevleri bulunabilir. Görevlerini yöneldikleri alan belirlemektedir. Hukuk fakültesi mezunu kişiler devlet içerisinde bulunan birçok yerde görev alabilmektedirler, tercih etmeleri durumunda kendi avukatlık bürolarını açıp avukatlık veya danışmanlık hizmeti de sunabilirler.
HUKUK BÖLÜMÜ KİMLERE GÖRE BİR BÖLÜMDÜR? NASIL ÖZELLİKLER GEREKTİRİR?
Hukuk Fakültesini tercih etmeyi düşünen aday öğrencilerde adalet ve hukuk kavramlarına ilgili, konuşma yeteneği yüksek, disiplinli, soyut konuları tartışırken somut kanunların uzun okumalarını yapacak kadar sabırlı olması aranan özelliklerin başında gelmektedir.
LİSANS EĞİTİMİNDE ALINAN DERSLER:
Anayasa Hukuku, Roma Hukuku, Genel Kamu Hukuku, Medeni Hukuk, Türk Anayasa Hukuku, Uluslararası Hukuk, İdare Hukuku, Ceza Hukuku, Anayasa Yargısı Hukuku, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Sözel ağırlıklı dersler içermektedir)
“AYRICA ÖĞRENCİLER SEÇMELİ DERSLER ALIRLAR.BU DERSLER ÜNİVERSİTELERE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİR.”