Öğrencilerin en çok “insanlara yardım etme isteğiyle” hemşirelik mesleğini seçtiği belirlendi. Öğrencilerin bakım davranışları algısının yüksek olduğu, kız öğrencilerin hemşirelik mesleğini erkeklere göre daha çok tercih ettiği ve öğrencilerin en çok yardım etme duygusuyla mesleği seçtiği sonucuna varılmıştır.
HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ MEZUNU NE İŞ YAPAR? İŞ İMKANLARI NELERDİR?
Mezun bireyler çalıştıkları kurum içerisinde bulunan hekimlerin tedavi yöntemlerinin uygulanmasında yardımcı olmak, hasta kişilerin tedavisini takip edilmesi, hasta kişilere genel anlamda yardımcı olmak başlıca görevleri arasındadır. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümü mezunu kişiler kamu ve özel sektör içerisinde kendilerine yer bulabilirler. Mezun kişilerin çoğunluğu hastanelerde görev yapmaktadırlar. Söz konusu iş imkanlarından devlet kurumlarında yer alan fırsatlardan yararlanabilmek için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)’ndan elde edilecek puan belirleyici olacaktır.
HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ KİMLERE GÖRE BİR BÖLÜMDÜR? NASIL ÖZELLİKLER GEREKTİRİR?
Hemşire olmak için kişinin sahip olması gereken özellikler şunlardır:
LİSANS EĞİTİMİNDE ALINAN DERSLER?
Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümü öğrencileri 8 dönemlik eğitim hayatları boyunca sağlık ve biyoloji üzerine dersler ile karşı karşıya geleceklerdir. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümünü tercih listesinde bulunduran aday öğrenciler için;
Başta olmak üzere, bir çok dersten 4 yıl boyunca sorumlu olacaklardır. Bu dersleri başarılı bir şekilde bitirdikleri takdirde ‘‘Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri Lisans Diplomasını’’ elde edeceklerdir.
EBELİK-HEMŞİRELİK Farkı: Ebelik sadece Kadın Doğum bölümü ile alakalı olan alanla ilgili uygulamaları ve işlemleri yapan bölümdür. Ayrıca aile planlama merkezleri, halk sağlığı merkezleri ve aile sağlık ocaklarında da görev alabilirler. Hemşirelik ise tüm sağlık dalları içinde görev alabilen hasta bakımına katılan uygulama ve işlemleri yapan ve Ebeliğe göre çok çeşitli alanlarda görev alabilen birimdir.