Bilgisayar mühendisi çip, analog sensör, devre kartı, klavye, modem ve yazıcılar dahil olmak üzere bilgisayar donanım ve ekipmanlarının araştırılması, tasarlanması, geliştirilmesi ve test edilmesinden sorumludur. Temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar mühendisliği bölümü de çağımızın ve geleceğin meslekleri arasında önemli bir yerdedir. Matematik teknoloji ve bilim alanına olan ilginiz ve bilgisayarda bir şeyler üretme isteğiniz varsa sizin için tek doğru adres bilgisayar mühendisliğidir.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ NE İŞ YAPAR ? İŞ İMKANLARI NELERDİR ?
Bölümden mezun olanları geniş bir yelpazede iş seçenekleri bekliyor. Hemen hemen çoğu kurumsal şirketin bir çok departmanında görev alabilirsiniz. Aynı zamanda “Girişimci” bir ruhunuz, kendi şirketinizi açma hayalleriniz varsa Bilgisayar Mühendisliği okuyarak buradaki analitik düşünme ve iş geliştirme becerilerinizi artırabilirsiniz. Genel anlamda programlama üzerine yoğunlaşan bir bolumdur. Tek bir alandan bahsetmek pek doğru olmaz. İsteyenler özel sektöre yönelebilir, isteyen Akademik alanda kariyer yapabilir. Bazı kişiler yazılım konusunda ilerlerken, bazıları donanımda, bazıları ise yönetim ve işletme kısmında ilerlemeyi tercih edebilirler.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ KİMLERE GÖRE BİR BÖLÜMDÜR ? NASIL ÖZELLİKLER GEREKTİRİR ?
Araştırmaya ve gelişmeye açık olan, analitik düşünen, çok yönlü, meraklı, hayal eden, geleceğe iz bırakmak isteyen bireylere yönelik bir bölümdür. Detaylı düşünebilmek, sorunlara sabırlı yaklaşarak verimli ve pratik çözümler üretebilmek gibi özellikler gerektirir. İyi derecede İngilizcenin önemi de ayrıca vurgulanmalıdır.
LİSANS EĞİTİMİNDE ALINAN DERSLER NELERDİR ?
Fizik I , Physics I Laboratory, Genel Kimya I, Intr. to Information Systems, Intr.toComp.Eng.and Ethics, Linear Algebra and Applicat, Mathematics I, Akademik Danışmanlık, Ayrık Matematik, Physics II, Intr to Sci&Eng Comp (C), English I, Mühendislik Matematiği, English III, Digital Circuits, Veri Yapıları, Elektroniğe Giriş, Elektrik Devre Temelleri, Object Oriented Programming, Bilgisayar Organizasyonu, Logic Circuits Laboratory, Numerical Methods in CE, Biçimsel Diller ve Otom, Digital Electronic Circuits, Analysis of Algorithms I, Probability and Statistics, Mikrobilgisayar Laboratuvarı, Veri Tabanı Sistemleri,Mikroişlemci Sistemleri, Elektroniğe Giriş Lab., Bilgisayar Mimarisi, Bilgisayar İşletim Sistemleri, Analysis of Algorithms II, Tech. Communic.for Comp.Eng, Signal&Systems for Comp.Eng, Kariyer Danışmanlığı, Software Engineering, Bilgisayar Müh. Tasarımı I, Bilişim Hukuku, Bilgisayar Mühen. Tasarımı II, Ekonomi
“AYRICA ÖĞRENCİLER SEÇMELİ DERSLER ALIRLAR.BU DERSLER ÜNİVERSİTELERE GÖRE FARKLILIK GÖSTERİR.”